Потвърдено: Ивет Лалова няма да бяга на Световното в зала

снимка: Guliver/Getty Images

Само двама спортисти ще представят България на Световното първенство по лека атлетика в зала от 7 до 9 март в Сопот (Полша). Това са националните шампиони в дисциплината тласкане на гюле Георги Иванов и Радослава Мавродиева.

Иванов тръгва на 28 февруари в 16:20 часа. От София той ще лети до Берлин, където ще участва в силен международен турнир на 1 март.

В Сопот българският състезател ще пристигне на 3 март и ще продължи там подготовката си за световното. Иванов ще се завърне в София на 10 март в 13:55 часа.

Радослава Мавродиева заминава за Сопот на 5 март в 14:35 часа и се прибира в София на 9 март в 13.55 часа.

"Теоретично на това Световно първенство България можеше да бъде представена от шестима атлети, защото толкова бяха покрили нормативите. Ивет Лалова обаче се готви директно за летния сезон и да дублира евротитлата си на 100 метра в Цюрих.

Другите трима с нормативи, които не участват, са Виктор Нинов, Светозар Атанасов и Мирела Демирева. Те са контузени и пропускат целия зимен сезон.

Така останаха само Георги Иванов и Радослава Мавродиева, които ще ни представят на световното в Сопот", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.