Потвърдено: ЦСКА се отказа от участие в Европа

снимка: БТА

Един от главните акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков призна, че няма шанс "червените" да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Той обаче добави, че е твърдо уверен, че 31-кратните шампиони ще вземат лиценз за участие в "А" група, въпреки скорошното негативно решение на лицензионната комисия.

Днес Манджуков проведе среща с фенове на ЦСКА, като пред привържениците той представи и план за спасението на столичния гранд.

Създаването на ново дружество, което обаче да започне участие директно от "А" група, е основният вариант, предложен от акционера.

"ЦСКА няма шанс да играе през тази година в Европа. Вярвам обаче, че ще вземем лиценз за "А" група. Още в понеделник ще пуснем жалба до Апелативната комисия. Има два плана за спасение на клуба. Надявам се да успеем да заздравим ЦСКА. Предвижда се бюджет от 6 милиона лева. План "Б" е регистрация на ново дружество, но с оставане в "А" група", обясни Манджуков пред феновете на "армейците".

Той добави, че не предвижда сливане на ЦСКА с други клубове, каквато практика е имало и преди в българския футбол.

"Не съм компетентен да коментирам тази тема. Но едно е сигурно - ЦСКА няма да се слива с друг отбор и да взима неговия лиценз", заяви той.

Попитан относно скорошните информации, че шефовете на ЦСКА са отклонили оферта на британски бизнесмен да закупи клуба, Ивайло Манджуков коментира: "Британският господин бе меко казано несериозен".

Насроченият за 12 часа дискусионен форум закъсня с около час, като в баскетболната зала на стадион "Българска армия" присъстваха повече от 300 привърженици на "червените". Срещата приключи около 15 часа.