Потрес! Дълговете на Борис Бекер са 61 милиона евро

снимка: rex

Живата легенда на тениса Борис Бекер е заплашен от принудителна разпродажба на имуществото. Германските издания “Бунте” и “Щерн” излязоха с информация, според която дълговете на доскорошния треньор на Новак Джокович възлизат на внушителните 61 милиона евро.

Това показва докладът на служителя, когото лондонски съд натовари със задачата да установи финансовото състояние на Бекер след старта на процедурата за обявяването му в несъстоятелност. Причина за нея стана жалба на лондонската банка “Абътнот, Латъм и съдружници”. Германецът спрял да обслужва дълговете си към нея през 2015 г.
Докладът е от 24 страници. Заглавието му е “Борис Франц Бекер (в несъстоятелност)”. В Германия обявиха, че ако данните в него са верни, предстои разпродажба на имуществото на легендата. Включително и на трофея за победител в “Уимбълдън”, който той спечели през 1985 г., когато едва на 17 г. стана най-младият победител в най-престижния тенис турнир.

Английска аукционна къща вече е наета, за да оцени на каква стойност са трофеите на Бекер. Той е предупреден да не ги вади от дома си. Същото важи и за тези в къщата на майка му в Германия. На Бекер вече били отнети 4 луксозни часовника на стойност 41 700 евро, пише "24 часа".