Порязаха допингираната Силвия Дънекова с 4 години извън спорта

снимка: фейсбук

Българският спортен арбитраж наказа лекоатлетката Силвия Дънекова с лишаване от състезателни права за 4 години, считано от 13 август 2016 година.

Решението на БСА отмени решението на Дисциплинарната комисия при БОК, тъй като то е в нарушение на Антидопинговите правила, приложими за олимпийските игри в Рио 2016.

Както е известно, националката рекордьорка в бягането на 3000 метра стипълчейз Силвия Дънекова бе замесена в допинг-скандал по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро през август миналата година.

Дънекова беше лишена от право на участие в Игрите заради положителна проба, но след около девет месеца, на 20 април, тя беше оневинена от Дисциплинарната комисия на БОК заради множество нарушения около нейния тест и липса на доказателства за позитивен резултат.

Решението на ДК бе обжалвано и впоследствие отменено от Спортния арбитраж. Пълният текст на решението на Български спортен арбитраж:

"С Решение номер 2/13.07.2017 г, Българският спортен арбитраж отменя Решение номер 1/59/2017 от 20.04.2017 г. на Дисциплинарната комисия при БОК, тъй като то е в нарушение на Антидопинговите правила, приложими за олимпийските игри в Рио 2016.

БСА определя на Силвия Дънекова наказание лишаване от състезателни права за срок от четири години, с начална дата 13.08.2016 година."