Португалска връзка праща Фалкао при Моуриньо

снимка: БТА/AP

Жозе Моуриньо ще се нуждае от нов нападател за следващия сезон, за да компенсира липсата на легендата на Челси Дидие Дрогба, който изигра последния си мач с екипа на „сините“ в деня на награждаването на тима за шампион на Англия.

Според медиите в Англия Специалния се е насочил към разочаровалия в Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао. Колумбиецът не можа да изиграе ключова роля в състава на Луис ван Гаал и бе върнат в Монако, след като „червените дяволи“ избраха да не го привличат за постоянно.

Агентът на Фалкао е Жорже Мендес – един от най-големите играчи в световния футбол, отговорен за куп мултимилионни трансфери, неведнъж поставяли рекорди. Мендес е представител и на Фалкао, и на Моуриньо, което би направило преговорите между двете страни далеч по-плавни.

Фалкао взимаше 285 хиляди паунда седмично в Юнайтед, но е готов да намали значително финансовите си претенции, за да остане в топ отбор от Англия и да участва в Шампионска лига.

Монако няма интерес да задържи нападателя, защото е прекалено скъпоплатен, а и монегаските смениха концепцията преди началото на вече свършилия сезон 2014/15 и залагат предимно на млади таланти.