Поредно голямо признание за Ивелин Попов

снимка: fckuban.ru

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов получи поредното си голямо признание от своя клуб Кубан (Краснодар), в аналите на който българинът вече записа името си със златни букви.

Попето, който бе на крачка от това да спечели анкетата за Футболист на България за 2013 г., оставайки след Иван Иванов, остана на втора позиция и в гласуването на феновете на Кубан за най-красив гол на техен футболист през миналата година.

Привържениците на отбора от град Краснодар гласуваха в традиционната анкета, за да определят топ 10 на най-красивите попадения, отбелязани от любимците им в най-голямата руска социална мрежа "В контакте" (vk.com).

Победител стана румънският нападател Георге Букур, който събра 22,38% от вота за попадението си срещу Фейенорд в Лига Европа. За отбелязване е, че Букур участва в анкетата с цели три гола.

Само на 2 процента след него се нареди Ивелин Попов за гола, който заби в мрежата на Анжи (Махачкала), с който класира отбора си за Лига Европа.

Ето и въпросното историческо попадение, отбелязано от почти невъзможен ъгъл:

На трето място остана гола на сенегалския таран Ибрахима Балде срещу Суонси в Лига Европа.

Sporta.bg припомня, че 2013-а бе една от най-успешните в цялата история на Кубан, след като Попето и компания записаха историческо първо участие в клубните турнири на Стария континент, а родният нападател вкара първия еврогол в историята на клуба, с което заслужи място в музея на УЕФА.