Поредно безумие за финала: Шокиращо високи цени на билетите

снимка: БГНЕС

Провокативните решения на Професионалната футболна лига за най-дългоочаквания мач на годината – финала за Купата на България – продължават.

След като вече предизвикаха редица гневни коментари с идеята двубоят да се изиграе на 24 май, а не на 25-ти, ръководителите изумиха с още по-глупаво решение.

Цели два пъти по-скъпи в сравнение с миналата година ще бъдат билетите за Националния стадион „Васил Левски“.

За секторите „Г“ и „Б“ ценните хартийки са 8 лева, за сектор „В“ - 15, а за „А“ - цели 25. Въпреки че историята не помни финал с толкова високи цени, явно от ПФЛ предпочитат да рекетират феновете на ЦСКА, които основно се очаква да посетят двубоя.

Очакваше се около 30 хиляди зрители да гледат мача на живо, след като без проблем около 18 викаха за ЦСКА в реванша срещу Берое и хиляди души останаха без билет. Високите цени на пропуските едва ли ще спрат привържениците да посетят финала, но е чудно защо чак толкова сериозна е разликата в цените спрямо миналата година.

Продажбата на билети ще се осъществява предимно онлайн чрез системата на eventim. От ЦСКА са изразили желание сами да продават пропуските за Сектор "Г", което желание ще бъде удовлетворено. Очаква се официално продажбата на билетите за последния мач от турнира за Купата на България да стартира на 3 май.

Общият брой билети на разположение първоначално е 27 хиляди, като при нужда могат да бъдат отворени още блокове в секторите - капациетът на "Васил Левски" е 43 хиляди.