Поредна смърт на стадион за Мондиал

снимка: БТА/AP

Поредна жертва сред строителните работници на стадионите на Мондиал'2014 и стачка в град Куритиба са поредните инциденти в Бразилия месеци преди началото на световните футболни финали.

След като вчера стана ясно, че 22-годишен работник е загинал при падане от покрива на стадиона в Манаус, днес медиите съобщават, че 49-годишен мъж в починал от сърдечен удар. Тялото на работника Хосе Антонио да Силва Насименто е намерено в близост до стадиона.

До сега четирима работници загинаха по време на строежа на 12-те стадиона в Бразилия за Мондиала. На 27-ми ноември двама загинаха, след като кран се срути и разруши част от конструкцията на стадиона в Сао Пауло.

Освен това работниците на стадиона в Куритиба започнаха стачка заради забавяне на заплатите. Медиите съобщават, че стачкуващите са между 400 и 1200. По всяка вероятност завършването на стадиона ще бъде отложено от януари за февруари следващата година.

В същото време от ръководството на Атлетико Паранензе заявиха, че стачкуващите са били само 150 души. Междувременно фенове на бразилския тим Португеза блокираха основен булевард в Сао Пауло, за да протестират срещу възможното изпадане на тима от елитната бразилската лига.

Бразилският спортен трибунал ще реши в понеделник дали да отнеме 4 точки от актива на тима за използването на наказан футболист в последния кръг от сезона миналата неделя.