Попадение от друго измерение в Серия А

снимка: БТА/AP

Едва ли мнозина са очаквали Милан да започне новото първенство по толкова впечатляващ начин, но начело с Филипо Индзаги "росонерите" изглеждат освежен и много, много по-добър отбор от това, което представляваха през миналата година.

Освен това в първите два кръга италианският гранд е най-атрактивният за гледане отбор, а един от головете при победата с 5:4 над Парма доказва това твърдение.

Новото попълнение Жереми Менез, дошъл със свободен трансфер, блесна с впечатляващо изпълнение още във втория си двубой за Милан.

Френският нападател реши всичко в срещата с гола си за 3:5, но голът определено е най-добрият в кръга, а и до момента в топ първенствата в Европа.

Защитник на Парма се опита да  върне към вратаря, но нападателят усети накъде отиват нещата и успя да догони топката. Ъгълът беше твърде малък за обстрел, затова и Менес чукна топката покрай стража, успоредно на голлинията. Той успя да догони топката и беше с гръб към вратата.

Всички очакваха той да потърси комбинация, но Менез не се засуети и с пета прати топката в средата на вратата пред смаяните погледни на защитниците и вратаря.

Уникалното попадение вижте в статията под видеото.