Помните ли тези две скандални симулации?

снимка: youtube.com

Симулирането в наказателното поле на съперника винаги е било част от футбола, а понякога играчите просто прекаляват в опитите си да излъжат реферите.

Решихме днес да ви припомним два от най-скандалните опити за изпросване на дузпа в последните години, като и двете изпълнения в случая са напълно идентични.

Първият случай се разигра през що-годе вече далечната 2007 година, когато Селтик прие Милан в първи 1/8-финал от Шампионската лига.

Тогава играещият за "росонерите" Алберто Джилардино буквално се подигра със себе си, правейки позорен опит да спечели дузпа в полза на италианския тим. Както и можеше да се очаква, парашутът на Джилардино в случая така и не се отвори, а таранът получи заслужен жълт картон от главния съдия.

Две години по-късно, свидетели на подобна ситуация станаха и феновете в английската Висша лига. Отборът на Блекбърн гостува на Арсенал на "Емиратс", а норвежкият нападател на Роувърс Морстен Гамст Педерсен също опита подобно упражнение в пеналтерията на "артилеристите".

Едва ли ще останете шокирани от факта, че дузпа в полза на Блекбърн също не бе отсъдена. "Губихме с 0:2, очувствах нещо и просто... паднах", обясни норвежецът след срещата.