Поляци примамват талант на ЦСКА

снимка: Булфото

Полският Лех (Познан) може да вземе крилото на ЦСКА Антон Карачанаков през януарския трансферен прозорец, пишат медиите в страната.

Младокът вече е бил наблюдаван в няколко мача през този сезон. Веднъж дори хората на Лех са пътували до България напразно за мача с Пирин (Гоце Делчев) на „Армията", в който човекът на полския клуб все пак изгледал срещата в компанията на някои от шефовете на ЦСКА, пише "Меридиан мач".

Според полските медии представителите на Лех вече са говорили с Карачанаков и не е изключено съвсем скоро да предприемат действия за неговото привличане.

През лятото на 2011 г. Лех взе от ЦСКА Александър Тонев за 350 000 евро, а след само две години го продаде на Астън Вила за 3,2 млн. евро. Явно в клуба от Познан са наяно, че в България и по-точно на „Армия­та" има доста талантливи футболисти, от които могат да се изкарат добри пари.

Проблем за „червените" обаче е фактът, че договорът на Карачанаков изтича през лятото. И тогава Лех може да го вземат без пари, освен ако поляците, разбира се, не бързат. В момента бившият тим на Александър Тонев е на 4-то място в класирането.

Треньор на отбора е Мариуш Румак, като в състава му отново има футболисти от балканския полуостров като сърбите Войо Убипарип и Димитрие Иняц, както и босненският вратар Ясмин Бурич.

Полският Лех (Познан) може да вземе крилото на ЦСКА Антон Карачанаков през януарския трансферен прозорец, пишат медиите в страната. Младокът вече е бил наблюдаван в няколко мача през този сезон. Веднъж дори хората на Лех са пътували до България напразно за мача с Пирин (Гоце Делчев) на „Армията", в който човекът на полския клуб все пак изгледал срещата в компанията на някои от шефовете на ЦСКА. Според полските медии представителите на Лех вече са говорили с Карачанаков и не е изключено съвсем скоро да предприемат действия за неговото привличане. През лятото на 2011 г. Лех взе от ЦСКА Александър Тонев за 350 000 евро, а след само две години го продаде на Астън Вила за 3,2 млн. евро. Явно в клуба от Познан са наяно, че в България и по-точно на „Армия­та" има доста талантливи футболисти, от които могат да се изкарат добри пари. Проблем за „червените" обаче е фактът, че договорът на Карачанаков изтича през лятото. И тогава Лех може да го вземат без пари, освен ако поляците, разбира се, не бързат. В момента бившият тим на Александър Тонев е на 4-то място в класирането. Треньор на отбора е Мариуш Румак, като в състава му отново има футболисти от балканския полуостров като сърбите Войо Убипарип и Димитрие Иняц, както и босненският вратар Ясмин Бурич. "Меридиан Мач" Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=464533