Полина Цекова: Това шоу ще бъде за мен и бенефис пред родна публика

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Една от най-великите български баскетболистки Полина Цекова ще се включи е грандиозното шоу за Мача на звездите на 30-и март в „Арена Армеец".

 

Това ще бъде своеобразен бенефис за най-успешната българска състезателка пред родна публика. Легендарната българска гимнастичка ще бъде част от отбора на НБА звездите. Полина Цекова е единствената българка с шампионски пръстен от WNBA.

 

Днес Полина Цекова се включи в пресконференцията за Мача на звездите с видео връзка от Франция.

 

"През годините тайно съм се надявала да присъствам на Мач на звездите. Сега се съгласих веднага. Няма да крия, че за мен е удоволствие този мач да е и като бенефис за мен пред българска публика и на родна земя. Тръпката е огромна. Била съм част от шоуто НБА, но сега тръпката е огромна и ме връща към детските ми години", сподели Поли Цекова от Франция.

 


Полина Цекова ще донесе шампионския си пръстен спечелен с Хюстън Кометс, който има и по-специално значение за нея самата.

 

Полина Цекова е истинска легенда в този спорт след като започва кариерата си в Локомотив (София). След това тя печели европейската купа „Ронкети" през 1996 година с френския Тарб.

 

През 1999 година идва и най-големият й успех след като покорява женската НБА с отбора на Хюстън Кометс и печели първия за България шампионски пръстен от най-силната баскетболна надпревара.

 

Във Франция класата й е призната навсякъде след като няколко пъти е топреализатор на първенството и два пъти е била „най-полезен играч"

 

Полина Цекова показа шампионския пръстен от WNBA