Полицията спря 55 тежковъоръжени ултраси за Вечното дерби

Столичната полиция не стои без работа в часовете преди 130-ото Вечно дерби между Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски".

Докато щабовете на двата отбора се чудят как ще играят футбол при връхлетялата ни внезапно зима, снегът и студът явно не притесняват феновете, които са успели да се въоръжат до зъби за предстоящия сблъсък.

Добре, че органите на реда си вършат работата и до момента пейките в ареста вече търкат 55 мъже, задържани на път за мача, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Около 11:15 часа днес полицията е задържала на спирка в ж.к. "Младост" 47 мъже, тръгнали за мача, а малко по-късно в района на Орлов мост са задържани още трима души. И двете групи са били въоръжени като за война - в тях са открити самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, и забележете - меч и мачете.

Около 13:00 часа в района на метростанция "Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия.

Всичките 55 души са отведени в столични полицейски управления, където ще им бъде потърсена отговорност за носенето на забранени предмети и вещи.