Полицай сипе гнусни обиди към млади футболисти (ВИДЕО)

Скандален клип с разправия между футболисти-купонджии и двама полицаи се появи във “Фейсбук”. Случката се разиграва във Велико Търново.  

“Ще ви побъркам от бой. Ще ви почупя от бой като мастии. Смешно ви е, а че хората не могат да спят - друга работа”, обръща се единият полицай към четерима младежи от юношеските формации на Етър и Локомотив (Дряново), които явно са заформили купон.

От клипа изглежда, че полицаите идват за втори път на този адрес.

Видеото е разпространено от Марио Дулeв, който е написал и дълъг пояснителен текст към него. Твърди се, че юношите са били бити от служителя на реда.

"С какво впечатление ще останат младите хора от органите на реда, дали след тази сцена на диктат, която им предстаави милиционера ще станат читави граждани на демократичното общество и ще уважават повече реда, законността и онези, които я представят и пазят? Грубиянщина и простащина и насилие в българските институции, грубиянщина, простащина и агресия в българската полицията.. Защо така? Къде е грешката? Може би тръгва от мантрата "И аз съм прост, и вие сте прости"..Минава през парламента и институциите и се приземява на всеки квадратен сантиметър в България. А после се чудим, защо два милиона млади души се изнесоха от родината.. ", пише Дулев.

По случая е разпоредена проверка срещу двамата полицаи, посетили сигнала на тел.112. По предварителна информация има данни, че само единият е нарушил служебната дисциплина и е превишил правата си. Това е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ - Велико Търново от няколко години и с добри служебни атестации до момента.