Подписаха договорите за новия стадион

снимка: Булфото

Строежът на нов стадион на мястото на вече съществуващия ст. "Славия" ще тръгне.

Това обяви днес президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който потвърди, че вече са подписани нужните договори и контракти, за да се даде старт на проекта.

Негов изпълнител е германската компания IFS, а останалите страни от сделката са Славия и Българският футболен съюз. На новия стадион своите мачове трябва да играе в бъдеще и националния отбор на страната.

"Подписахме окончателните договори за мениджмънта и предварителни договори за строежа на стадиона. Това е тристранно споразумение между германската фирма (IFS), Славия и Българския футболен съюз. Това е добър подарък за привържениците на Славия по случай стогодишнината", заяви Стефанов след разгромната победа с 4:0 над Любимец.

"Става дума за един сложен тристранен договор. Хората искат да бъдат защитени интересите на инвеститора, ние искаме да бъдат защитени интересите на Славия и БФС. Разговорите завършиха днес, буквално 15 минути преди началото на мача", добави босът.

"Все още не мога още да се зарадвам, защото преди съвсем малко завършиха разговорите. Ще бъда много щастлив, когато видя стадиона завършен. Тогава всички заедно - ръководство, фенове, футболисти и деца от школата ще можем да се радваме", каза още Венцеслав Стефанов.