Подготовката за Мондиала е "смехотворна"

галерия:

снимка: БТА/AP

Помощник-треньорът на бразилиския национален отбор Карлос Алберто Парейра определи като „смехотворна“ подготовката на страната за домакинството на Световното първенство през лятото.

Най-мащабният и престижен футболен турнир започва на 12-ти юни, но само 7 от 12-те стадиона, които ще приемат мачовете, са напълно готови.

4061216Според Парейра обаче това не е най-големият проблем, защото при оставащи по-малко от 5 месеца до старта на Мондиала почти нищо друго от инфраструктурата не е построено по план.

„Знаем, че всичко се върти около стадионите, но хората не живеят в стадиони. Казват ни, че всичко ще бъде напълно готово през 2018-та, 2020-та, но ние искахме да е готово за Световното първенство, защото трябваше да го използваме като възможност да променим мнението на чужденците за Бразилия“, заяви Парейра.

„Сега всичко се отлага за по-нататък, което е тотална липса на организация. Забележете, че ремонтите на летищата няма да започнат преди март – три месеца преди началото на Мондиала.

Това е смехотворно, защото спечелихме домакинството преди 7 години и те едва сега се сещат, че трябва да започнат да изготвят проекти за строеж“, възмути се треньорът, който донесе световната титла на Бразилия през 1994-та година.

„Изпуснахме отлична възможност да покажем какво можем да направим в тази страна. Сега няма да представим една по-различна Бразилия на останалия свят“, заключи Парейра.