По-високи заплати за новоподписалите с Лудогорец

снимка: БТА/AP

Шампионът Лудогорец вдигна сериозно фонд „Заплати" за разлика от миналата година.

Причината за това са новите договори, които подписаха голяма част от играчите на старши треньора Георги Дерменджиев. А както всеки може да се досети, всяко подновяване е с по-добри лични условия от предишните.

От началото на този сезон до момента своите контракти презавериха Козмин Моци, Върджил Мисиджан, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Светослав Дяков, Христо Златински, Иван Чворович, Георги Аргилашки, а съвсем скоро същото трябва да стори и Роман Безяк.

По непотвърдена информация, след подновените договори най-скъпоплатените играчи на Лудогорец са Моци и Кайсара. Много от футболистите, които преподписаха своите контракти, предпочетоха да останат при разградчани, където така или иначе вече са се наложили, вместо да приемат оферти за повече пари от руски, арабски или китайски клубове, където щяха да забравят за европейските битки.

Наскоро, в интервю за холандска медия, Мисиджан заяви, че шефовете на Лудогорец не са го пуснали в друг отбор и са му предложили доста по-добър договор, който той е приел, без да се замисли. За момента на трима от играчите на шампионите контрактите им изтичат през лятото. Това са Даниел Абало, Фабио Ешпиньо и Алекс Барт. Все още не е сигурно кой от тях ще остане в Разград и през следващия сезон. 

Вестник "Меридиан Мач"