По-добри заплати за младоците в Левски

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски възнамерява да стимулира младите играчи в състава за следващия сезон. Шефовете обмислят да предложат нови договори на юношите, които са налагани през пролетта в първия състав.

Мики Орачев, близнаците Борислав и Радослав Цоневи, Владислав Мисяк и Стивън Петков. В момента те прибират по около 1500 лева, но това най-вероятно ще се промени.

Още повече, че към братята интерес порявява лидерът в италианската Серия "Б" Палермо, който от следващия сезон се завръща в елита, подчертава вестник "Тема:Спорт". На "Герена" обаче не правят планове да хвърлят много пари за нови през лятото, въпреки че около 10 футболисти от настоящия състав ще бъдат освободени.

В момента най-голямата грижа на шефовете е как да се разделят със скъпоплатените чужденци като Ларсен Туре, Кевин Брю, Рикардо Нунеш и т.н. Повечето от играчите на "сините" през следващия сезон няма да получават заплати над 10 хил. лева, защото бюджетът ще бъде сериозно редуциран.

Sporta.bg припомня, че свиването на финансите на клуба е по-скоро превантивна мярка, която има за цел да елиминира харчове като тези за заплатите на неубедителни футболисти.

Днес в 11:00 часа в залата за пресконференции на "Герена" Управителния съвет на тръста "Синя България" ще даде пресконференция по повод юбилея, организацията му и проблемите за решаване. Тръстът на феновете ще подпомогне събитието с 10 хил. лева. До снощи 27 по-малки фирми пък бяха дали по 1000 лева за събитието.