Пълни трибуни и много оптимизъм за оперирания Сами Владимиров (ВИДЕО)

снимка: bgbasket.com

Благотворителният баскетболен мач "Всички заедно за Сами" събра средства за лечението на 18-годишния роден талант Самуил Владимиров, който беше успешно опериран от тумор в мозъка в клиника в Германия. В момента Сами се намира в Хановер и състоянието му е стабилно.

Десетки приятели, съотборници, съученици и родители изпълниха трибуните на зала "Триадица", за да покажат своята съпричастност към Сами. Двубоят "Всички заедно за Сами" се организира съвместно от бившите клубове на тийнейджъра - Шампион 2006 и Левски, а в него един срещу друг се изправиха смесени отбори от баскетболисти, родители и треньори. 

В зала "Триадица" бяха разположени кутии за дарения, с които да се подпомогне възстановяването на баскетболиста. Заради благотворителното събитие мъжкият тим на Левски Лукойл отмени тренировката си, за да подкрепи каузата. 

"Огромни благодарности на вас и на останалите медии, които направиха така, че този проблем да залее цяла България. Само в рамките на пет дни чудото успя да се случи. Имаме добри новини, една безкрайно успешна операция", каза пред bTV треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов.

"Триадица" се напълни, а в програмата, свързана с мача, се включиха и ансамбъл "Български огън", както и състезателки от клуба по художествена гимнастика "Ритмика". Водещи бяха Божидар Русев и Андрей Ралчев. Момчетата на двата отбора се стараеха да покажат най-доброто, което могат. На почивката на срещата се проведе и мини конкурс по забивки. 

"Поздравявам Сами за сполучливата операция, пожелавам му много скоро да го видим отново между нас. За това, което се случи тази вечер - нямам толкова силни думи, за да го опиша. Искам да изкажа своята огромна благодарност на Еди Вълчев, Яна Хаджиянкова, Елизабет Колева, Елена Бачева, Иван Ценов, Румен Рамунски, на Софийската съдийската колегия и на всички други колеги от клубовете в София и страната, на всички граждани и фирми, които подкрепиха нашата кауза. Благодарение на всички Вас събрахме 5800 лева. Успехът за нас е огромен, за една седмица успяхме да обединим два баскетболни клуба и още стотици познати и непознати, които ни подкрепиха. Успешно оздравяване, Сами", каза един от организаторите и главен треньор в школата на Шампион 2006 - Лъчезар Коцев, цитиран от BBALL.BG.