Пламен Николов: Изгониха ме, защото правя коремни преси с младите

снимка: botevplovdiv.bg

Един от отстранените от първия отбор на Ботев вчера Пламен Николов говори обширно за случилото се в последните 2 дни  с тима на "канарчетата" и в частност с него, показва сутрешния ни преглед на печата. Той прави това пред Меридиан Мач, а Sporta.bg. ви предлага по-интересното от думите на футболиста.

"Първо, още на стадиона в Созопол имахме 40-минутен разговор с част от феновете. Чухме какви ли не обвинения, включително че бойкотираме. Така и не успяха да ни кажат кого и защо точно бойкотираме и не приеха думите ни, че няма как такова нещо да се случи. Все пак ние сме професионални футболисти и играем и за себе си, никой не може да си позволи демонстрации. Кой ще не ни вземе след това някъде да играем и ще ни гласува доверие. Чуха се неща са счупени капачки, ако не бием Славия, но не това е най-важното. На мен ми е страшно болно и обидно, че ме обвиняват, че не се раздавам. Всичко друго мога да приема, но това не. Да ми кажат, че правя грешки, че ме разминават, че губя единоборства..., ще го приема. Винаги обаче съм се хвърлял с всички сили във всеки един мач и във всеки един случай на терена. Жалко, щом хората не го виждат и не го оценяват.

Моята гледна точка, която между другото и четири-пет независими, които са гледали мача, потвърждават е, че ако не бе добрата игра на някои от хората в защита, отивахме на разгром. В атака на практика нямахме създадено нито едно положение. Това обаче не го казвам, за да бягам от отговорност. Всички сме един отбор и сме виновни не само за това отпадане, но и за като цяло колебливите игри напоследък. Не приемам обаче да ме изкарват такъв, какъвто не съм. Аз държа преди всичко на човешкото. Пълни глупости са това, мисля само за пари. След всяка тренировка, не само след мач, се прибирам вкъщи и си правя равносметка. Казвам си върху това трябва да работя, това трябва да изчистя...

Треньорът съобщи, че това е лично негово и на щаба му решение. Според него ние четиримата носим вина за проблемите в отбора и липсата на резултати. Дано да е така. Аз лошо на отбора няма да пожелая. Искам да тръгнат нагоре и нещата да се оправят. Мотивът, който ми съобщиха за моето отстраняване обаче, е направо жалък и смешен... Аз поисках от треньора да ме погледне в очите и лично да ми каже от какво не е доволен и защо конкретно мен ме вади от отбора. Отговорът бе, че съм оставал след тренировки и съм говорил с младите. Едва ли не аз също съм искал да съм треньор. Това е ужасно. Оказа се, че е лошо да идваш пръв и да си тръгваш последен от тренировка. Лошо е да си .професионалист. Да, младите наистина се допитваха до мен за някои неща. Правехме заедно коремни преси, работехме във фитнеса... Точно преди една седмица треньорът ме похвали за това. Извика ме и ми каза, че разчита на мен, че иска да продължа да помагам на по-малките и да им бъда за пример с моя професионализъм. Сега ми казва, че това е лошо и ме гони от отбора. Как да го приема?

Не съм предател, нито съм. конфликтна личност. С никой не съм се карал в клуба. Болно ми е от това, което става, защото през лятото отхвърлих други предложения, защото бях благодарен и признателен на Ботев. Казвах на всички, че ако Ботев ме иска, ще остана тук. Направих го заради феновете. Заради тях не приех да отида в отбори, които те не харесват, сега обаче хората ме нарочиха, че се скатавам и не се раздавам. Пак казвам, това няма как да го приема.

За себе си решението вече съм го взел. Афектиран съм, но не мисля, че ще ми мине и ще го променя. Треньори и шефове се сменят, но феновете остават. Щом те не ме искат, значи нямам повече място в отбора. Все ще успея да си намеря нов клуб. Важното е да съм здрав. Някои оцени ли, че бих десетки обезболяващи инжекции, за да мога да играя и да помагам на отбора? Имах късметът да играя малко и в чужбина и съм по-независим финансово. Парите не са ми приоритет. Човек трябва да има чиста съвест и да е мъжкар. Аз така се опитвам да гледам на нещата. И 100 милиарда да изкараш, ако има нещо, което ти тежи, ще се наложи да похарчиш 200 милиарда".