Пламен Марков: Честито, махаме тирето и София от името

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе на седмото небе след официалното придобиване на активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Последният човек, който е водил България на голям футболен форум даде да се разбере пред БНР, че този акт е бил много важен и собствениците на „армейския“ тим ясно са показали намеренията си за бъдещето на клуба от „Борисовата градина“.

„Искам да честитя на всички нашите фенове тази прекрасна новина. Надявам се и вярвам, че тя ги е направила щастливи! За нас като ръководство този акт също беше много важен. С него собствениците показаха чистите си намерения относно клуба, относно футбола и изобщо спрямо спорта. Между другото това са факти, които те са доказали във времето назад със своята работа. Съвсем нормално е да претендираме за всички наши активи, титли и история. Това е един акт, който доказва, че връщайки си емблемата, клубът 100-процентово добива автентичност. В този смисъл считам, че никой повече под каквато и да е форма няма моралното право да има претенции след този факт“, заяви Марков пред БНР.

„Със сигурност ще се премине и към процедура за заличаване на тирето и думата София от официалното име на клуба. Изчаквахме да мине този ден и в бъдеще ще се тръгне и в тази посока. Това е въпрос на юридически стъпки, които ще бъдат направени от нашите адвокати. Във връзка с включването в дълга на един имот, който не е наша собственост, ние ще се обърнем към съда. Това е едно нормално действие, но аз не съм специалист и не мога да ви дам точна оценка“, добави спортният директор на „армейците“.