Пламен Константинов: Във военно време дезертьорите се разстрелват

"Във военно време този господин щеше да бъде разстрелян!", каза селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов по повод скандалната случка с Владислав Иванов, който напусна тима в навечерието на световното първенство. 

"В мирно време воюват спортистите и правилата са близки до военните. Взаимоотношенията ни са по-остри, някой правила са армейски", обясни Гибона в ефира на Нова телевизия. 

Константинов очаква пълна зала във Варна, а неговите момчета ще дадат максимума от себе си. "Лъвовете" стартира на домакинското световно с мач срещу Финландия в неделя от 20:30 часа.

„Засега всичко върви нормално. Подготвяме се в последните 25 дни във Варна. Условията ни са отлични. Подготвката върви нормално. Най-важното е момчетата да са здрави и това най-много ни притеснява преди едно такова първенство“, продължи Константинов.

„В интерес на истината групата ни е интересна. Най-титулуваният отбор в групата ни е настоящият отбор на Полша. Не трябва да се обръша по-малко внимание на отбора на Иран. Миналата седмица спечелиха и азиатските игри. Това е най-силният азиатски отбор. Финландия е първият ни противник. Другият отбор е Куба, който е стара школа и вади страхотни таланти. За всички аутсайдер е отборът на Пуерто Рика“, добави Гибона.

„На такъв форум винаги може да има изненади. Това са 24-те най-силни отбори в света. Конкуренцията е много голяма и слабите отбори все повече се приближават до силните. Ако подцениш един отбор, винаги може да загубиш“, продължи селекционерът.

„При всички положения едни такива изкуствени скандали не се отразяват добре на отбора. По-добре е момчетата да се концентрират върху спортната си форма, отколкото да четат по медиите кой от какво се е оплакал и кой кого напсувал. Взаимоотношенията са по-остри, езикът е по-различен в спорта, но и при нас някои от правилата са армейски. Не искам да коментираме темата. Разбирам, че това е по-интересното понякога“, допълни Гибона.

„Тези, които са тук, са достатъчно мотивирани. Един такъв форум сам по себе си мотивира. Най-хубавото за един спортист е пълната зала. Аз лично очаквам пълна зала и подкрепа от феновете. Сигурен съм, че момчетата ще дадат максимума от себе си“, каза още Пламен Константинов.