Пламен Константинов: Видях битка, характер и потенциал

снимка: poland2014.fivb.org

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов изрази задоволството си от играта на България, въпреки загубата от олимпийския шампион Русия с 2:3 (25:20, 25:23, 20:25, 23:25, 11:15) в последния мач в група С на Световното първенство по волейбол.

"Най-важното е, че направихме страхотен спектакъл за публиката. И двата отбора показаха отлични волейболни умения. Русия игра много добре. Те направиха 17 аса и почти не допускаха грешки. Отчитайки риска при сервиса, това беше невероятно представяне от тяхна страна.

Подготвих моя отбор добре тактически за тяхното подаване, но изпуснахме своите шансове да затворим мача в четвъртия гейм. За съжаление имаме проблем с един от нашите играчи (б.а. Виктор Йосифов), който получи контузия, но отборът се бори здраво през целия мач. Най-накрая видях това, което искам.

Видях не само битка, но и характер и потенциал на полето. Момчетата се представиха добре и се надявам това да продължи и в следващите ни мачове", каза Константинов след мача.

Наставникът на Русия Андрей Воронков пък смята, че липсата на концентрация е повлияла на представянето на отбора в първите два гейма.

"И двата отбора много искаха и се бориха за победата. Ще анализираме внимателно мача, защото в началото не играхме добре. Очевидно ни липсваше концентрация. Радвам се, че феновете видяха волейбол на най-високо ниво", каза Воронков.