Пламен Константинов и Андрей Жеков след Аржентина - България

снимка: fivb.org

Българският национален отбор по волейбол за мъже падна от Аржентина с 0:3 (25:19, 25:19, 25:16) в среща от Група С на втора дивизия в Световната лига, която отново се игра пред пълни трибуни в Салта. Така домакините взеха реванш за загубата от „трикольорите“ в първия мач с 2:3.

„Мисля, че във вчерашния мач вложихме много физически сили и много емоции. Днес ключът бе кой желае повече победата. Аржентина искаше да спечели заради феновете си и за да се върне в борбата, до като ние вече мислехме за прибирането ни в Европа. Трябва да поправим това. Не искам моите играчи да си мислят, че една победа е достатъчна. Трябва да играем във всеки мач, защото подобно представяне може разруши цялата работа свършена преди това“, заяви на официалната пресконференция след края селекционерът на „лъвовете“ Пламен Константинов.

„Първо поздравления за Аржентина. Днес не бяхме отбор. Всъщност ми е много трудно да намеря какво да кажа след загуба като тази“, коментира пък капитанът на нашия отбор в този двубой Андрей Жеков.

„Играхме много добре във важните моменти от мача. България изпитваше трудности с посрещането на нашия сервис и това бе в основата на победата“, сподели пък капитанът на Аржентина Хавиер Филарди.

„Началният ни удар тази вечер бе много добър. Играхме силно и в атака. Имаме някои слабости, но за разлика от вчера, този път България не се възползва от тях. Трябва да бъдем амбицирани. Не можем да се задоволяваме само с една победа, след като можем да спечелим и двата мача. Трябва да корегираме нашите грешки и да продължим да работим, за да бъдем по-добри“, сподели пък наставникът на южноамериканците Хулио Веласко.

Следващите двубои на България от Световната лига са срещу Куба на 27 и 28 юни в ДКС във Варна.

"Българска Федерация Волейбол"