Пламен Константинов беснее: Отстрани е лесно да се приказва

Мъжкият национален отбор по волейбол се завърна снощи в България след участието си в последния турнир в Лигата на нациите в Иран. В Техеран тимът ни записа една победа и две загуби и зае 11-о място в крайното класиране.

Селекционерът Пламен Константинов направи оценка за представянето на тима. „Представянето и класирането ни в лигата е реалното, имайки предвид това, с което разполагаме. Има млади играчи, които трябва да се впишат в отбора и може би им трябва повече време.

Трябва да намерим някакъв баланс отзад, основно с диагонала на разпределителя. Искам да имаме поне три варианта за този пост. Сега в Техеран Боян го дръпна малко рамото и трябва да направим изследвания. Предполагам, че не е нещо сериозно”, заяви на летището Константинов.

„Не съм чел много мнения за себе си и представянето на отбора. Но когато си треньор на националния отбор и резултатите не са такива, каквито са очаквани – винаги има критици. Въпросът е да са и реалисти. Аз толкова проблеми не съм имал до момента в кариерата си и то с играчи, които не са се контузили тук, а така дойдоха. И то основни играчи.

По принцип някои много приказват, но отстрани е лесно. Все пак, ако някой се чувства специалист – да заповяда за световното да го видим какво ще извади. Може да му отстъпя мястото”, допълни селекционерът.