Пламен Димов чака търпеливо своя шанс в Левски

снимка: levski.bg

Защитникът Пламен Димов бе любезен да даде обширно интервю за официалната програма на мача Левски – Пирин Гоце Делчев.

Пламене, какви са твоите очаквания за предстоящия мач срещу Пирин Гоце Делчев?
Както във всеки мач ние излизаме, за да победим. Не трябва да подценяваме този противник, независимо че е на последно място в класирането. Отборът ни според мен ще придобие увереност след домакинската победа срещу Ботев Пловдив с 1:0.

На пръв поглед Левски не би трябвало да има проблеми срещу този тим, след като го  победи с 5:0 като гост за Купата на България?
По принцип мач с мач не си приличат. Всеки отбор, който идва на Герена, иска да се докаже. Аз се надявам да победим, няма значение дали ще е минимално или убедително. Най-важното е това да стане и с добра игра.

След този мач предстоят трудни изпитания срещу Берое, Литекс, Черно море...
Точно за това е важно да победим в предстоящия двубой, за да може отборът да тръгне нагоре, да придобие самочувствие и нещата ще се получават по инерция.

Първенството доста се завърза, особено сред първите няколко отбора в класирането…
Според мен горе-долу първата седмица се оформи. Първенството е много оспорвано и интересно. Стават доста хубави мачове. Отборите се стараят да играят футбол.

Какви са шансовете на Левски за първото място?
За нас е важно във всеки мач да побеждаваме, всичко останало ще си дойде от само себе си. Трябва да наваксаме с точките.

Предстоят и два мача за Купата на България срещу вечния съперник ЦСКА, в които Левски трябва да се реваншира за загубата в шампионата...
Не е важно да търсим отмъщение. Важното е да излезем, за да играем добре и да победим. Това са два турнирни мача. В първия двубой сме гости, макар и символични, но това няма значение, важно е да ги победим и отстраним.

Каква е обстановката в съблекалнята, има ли добър колектив?
Всичко е нормално. Нормално бе и да има напрежение в последните няколко месеца заради лошите резултати, но в момента обстановката се стабилизира. Разбираме се перфектно, комуникираме си. Няма проблеми, няма кавги.

От една година си в отбора, как се чувстваш на Герена?
Чувствам се много добре, бързо свикнах. София е хубав град, момчетата ме приеха много сърдечно. С всички се разбирам. Наистина малко играя, малко ми се дава шанс, но аз го чакам. Тренирам, давам всичко от себе си и мисля, че това ще се възнагради. Имам търпение.

Пълният текст на интервюто може да прочете в официалната програма на мача Левски – Пирин (Гоце Делчев).