Плачи: Знам къде е проблемът

снимка: БТА

Националният селекционер на волейболистите Камило Плачи отчете позитивните изводи след поражението с 2:3 от Сърбия в „Арена Армеец“, което бе 4-то поредно за „лъвовете“ от началото на кампанията в Световната лига.

Според италианския специалист в играта на трикольорите ни се е видял импулс и правилно отношение към двубоя, което прави загубата с привкус на победа.

"Вчера поисках едно извинение от феновете и поех отговорността за загубата вчера. Факт е, че след първия гейм вчера изобщо не играхме. Днес обаче променихме някои неща – при посрещането, бяхме по-концентрирани в атака", заяви Плачи пред ТВ7.

Мисля, че днес извадихме всичко, с което разполагаме, на показ. Затова си мисля, че може да кажем, че загубата има привкус на победа Това, което не ни стигна, може би, е начинът, по който играхме на контраатака в някои моменти, но това може да се подобри с тренировки. Нещото, което най-много ми допада, е отношението.

Вчера точно това не ми хареса, защото и в тези моменти, в които имаме малко останали сили, трябва да намерим начин да ги изразходваме напълно От началото на сезона нещата не ни се получават добре и поради тази причина не играем така, както миналата година, както преди две години.

Знам къде е проблемът - не тренираме добре, защото имаме много дребни физически проблеми, които ни забавят в процеса на подготовка. Трябва да тренираме със 150 км/час, но го правим с 80.

Важното е, че даваме максимума си. Някой има проблем с рамо, с коляно, трети - с прасеца. Това не е следствие на работата, която вършим ние - състезателите така дойдоха от клубовете."