Писториус продал кошмарната си къща

снимка: БТА/XINHUA

Южноафриканският параолимпиец Оскар Писториус е продал дома, в който застреля приятелката си Реева Стеенкамп, съобщи неговата брокерка за неддвижими имоти Енси Лоу. "

Имотът беше пуснат за продажба. Разгледахме всички предложения и избрахме едно от тях. В момента сме в процес на оформяне на сделката. Други подробности не мога да ви разкрия", обяви брокерката пред местния вестник Белд.

По данни на изданието, пазарната стойност на къщата в баровския квартар на Претория- Силвър Уудс, се оценява на 5 милиона ранда (500 хиляди щатски долара).

По-рано пресата в Южна Африка също съобщаваше, че Писториус е решил да продаде този имот, за да покрие разходите си по адвокатите, като хонорарът на целия екип се увеличава заради продължаващия процес и затягането на цялото разследване.

Съдът заседава вече трети месец, а настоящото очакване е присъдата да бъде произнесена на 16-и май. Инцидентът стана в Деня на влюбените- 14-и февруари, миналата година.

Писториус застреля приятелката си, като в момента има спор дали е било заради скандал или инзидент, тъй като Писториус е помислил влизането й за нахлуване на крадец. Ако бъде доказано умишленото убийство на моделката, Писториус е заплашен от 25 години затвор.