Пирин скочи на БФС

Пирин (Благоевград) изрази несъгласие и възмущение от решение на БФС, за което обаче все още няма официално решение. Според различни информации, тимът на „орлетата“ U15 няма да участва в Елитната група от следващия сезон. Ето какво написаха по този повод от Пирин на официалната си Фейсбук страница:

До председателя на БФС
Г-н Борислав Михайлов
До изпълнителния комитет на БФС
До секретаря на комисията за Детско-юношески футбол към БФС
г-н Делян Асенов
До всички заинтересовани спортни медии

Уважаеми колеги,

В сериозни спортни медии, както и в телефонни обаждания от мястото на събитието ( събрание на комисията по ДЮФ към БФС), до ОФК Пирин ЕООД Благоевград достига информация, без да е получено официално уведомление, че на клуба е отказано място в новосформиращата се ЕЛИТНА футболна група за деца до 15 години. Според тази информация, която към момента все още не е обявена официално и не е утвърдена от изпълкома на БФС, в тази републиканска група ще вземат участие всички отбори от Първа лига, без два, както и четири отбора, подбрани на регионален принцип.
Крайно недоумение буди в нас информацията, че на ОФК Пирин е отказано участие. Този отказ, поне към момента, не е аргументиран и обоснован, и най-лошото, изглежда тотално и умишлено предрешен.

С този отказ, талантлив набор от деца родени през 2004 г. се лишава от възможността да се състезава с най-добрите отбори в България. Поглеждайки предварително обявения състав на Елитна група U15, повече от крещяща е липсата на отбор от Югозападна България ( изключваме София, която реално ще има пет участника ).

ОФК Пирин ЕООД Благоевград намира така взетото решение за крайно недалновидно и обидно спрямо клуба и областния център. Категорично смеем да твърдим, че школата на югозападна България заслужава по-сериозно и окуражително внимание. Поглеждайки съставите на националните отбори в последните 15-20 години, спокойно можем да твърдим, че продуктите на ДЮШ на школите в Благоевград и региона са сърцето на всичките ни представителни гарнитури.

В тази връзка, намираме подлежащия за одобрение и предложен състав на новата Елитна група U15 за абсолютно неприемлив и искрено се надяваме, с поглед към доброто бъдеще на българския футбол, имената на отборите, които ще вземат участие, да бъдат преразгледани.