Пике пак бе съсипан от освирквания, ядоса феновете с усмивка (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Испанският национал Жерар Пике отново стана жертва на омраза от страна на привържениците на "Ла Фурия". Възпитаниците на Хулен Лопетеги пристигнаха днес в Аликанте, където продължават с подготовката си за утрешното домакинство на Албания от световните квалификации.

При пристигането на тима, групата от събрали се фенове започна да ръкопляска и да крещи бурно в подкрепа на своите момчета. Когато обаче защитникът на Барселона премина покрай тълпата, дърпайки куфара си, започнаха бурните освирквания и скандирания "Вън!". Пике направи иронична усмивка и сякаш показа на тифозите знак да продължат, демонстрирайки абсолютния си непукизъм.

Бранителят отдавна е враг номер 1 на собствените си фенове. Той обаче нагнети напрежението между себе си и тях заради последното си изказване. Пике обяви, че се чувства каталунец и ще напусне националния отбор на Испания, ако федерацията пожелае. Той изрази пълната си подкрепа за референдума за отцепване на областта Каталуния от Испания и това никак не допадна на привържениците на "Ла Роха".