ПФК ЦСКА 1948 се роди и хвърли кърпата към ЦСКА на Ганчев! Двата клуба ще наддават за емблемата

снимка: lap.bg

N-ти клуб с името ЦСКА ще търси своето място под жаркото слънце на българския футбол. Днес точно в 19:48 бе създаден ФК ЦСКА 1948. Дружеството бе инициирано от ветерани, бизнесмени, деятели, фенове и журналисти, които, които катрегорично отказаха да припознаят новосформирания клуб на ПФК ЦСКА-София, собственост на Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков. Учредителното събрание тази вечер се проведе в зала 1 на Централния военен клуб.

Председател на това дружество ще бъде ген. Иван Мечков, а в Управителния съвет ще влязат още девет човека. Първата цел пред шефа Мечков е откупуване емблемата на автентичния ЦСКА, която в момента е запорирана от НАП. Тук ще е и големият сблъсък между ПФК ЦСКА 1948 и ЦСКА-София на Ганчев. И двата клуба целят именно откупуването на емблемата, което би било от изключителна важност за масата от фенове на "армейците".

На събранието присъстваха Адалберт Зафиров, Мартин Зафиров, Валентин Илиев, Александър Попов, Радослав Здравков, мениджърът Петьо Костадинов-Полковника, топжурналистът Ивайло Йолчев, Димитър Ангелов-Дучето и доста легенди на "червените". Част от юношите на ЦСКА, които за кратко тренираха това лято под ръководството на Зафето, също бяха във Военния клуб.

Припомняме, че пари и стадион вече са осигурени, като се очаква тимът да се подготвя и играе на съоръжението на Витоша (Бистрица), намиращо се близо до аерогарата. Отборът ще започне от "А" окръжна група, за да се катери по стълбицата на йерерхията в родния футбол от най-ниското до най-високото ниво - без да прескача групи.