Петрова: Преди две години плаках от щастие, сега сълзите са от разочарование

снимка: БГНЕС/EPA

"Няма значение коя съм, щом не съм на финал. След като не съм в първите 12, значи съм последна", заяви разочарованата Габриела Петрова, цитирана от bgathletic.com. Състезателката ни в тройния скок не успя да се класира на финала на световното първенство в Лондон. Тя постигна най-добро постижение от 13.90 метра, но то бе далеч от границата 14.07, която преминаха първите 12 атлетки.

„Тепърва ще си обясня какво не ми достигна. Но каквото и да кажа, то е след свършен факт. Остава само ядът и разочарованието. Добре се чувствах. Нещо с бягането не се получаваше, поне това говорихме с треньора ми по време на самото състезание. Обсъждахме, че бягането не е достатъчно бързо, за да се получи хубав скок. Това е единственото, което мога да кажа като причина. За новия сезон ще ми напълно ясно върху какво трябва да наблегнем повече. Проблемът не е технически, което е добре при положение, че бързината като качество може да се тренира и да се подобрява."

"Дано догодина да съм по-добре. Колелото се върти. Преди две години много плаках от щастие, сега сълзите са от разочарование, вярвам, че пак ще се завърти и пак ще плача от радост. Продължавам да се боря и да вървя към мечтите, които преследвам", сподели огорчената Габи Петрова.

През 2015 година на европейското първенство в зала в Прага родната ни състезателка записа върховото си постижение, като скочи 14.52 метра и грабна сребърния медал.