Петричев: Заради такива скандирания изгониха хората от стадионите

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че на стадиона в Разград  ходят цели семейства без да се притесняват за тяхната сигурност.

Той обяви, че заради феновете, които скандираха „Турци сте“ по време на мача с Лацио, нормалните хора са избягали от стадионите.

Петричев бе гост в студиото на бТВ тази сутрин и говори именно за скандиранията от феновете на Левски, които породиха полемика в обществото навръх националния празник.

„Тези, които викаха срещу Лудогорец бяха една шепа хора. Останалите бяха 35 хиляди души и те ми направиха най-голямо впечатление. Няма как да пропусна и обидите срещу нас. Може би точно тези хора, които викат „Турци сте“ изгониха феновете от стадионите," започна Петричев.

"В Разград може да видите цяло семейство с жена и деца на футболен мач. Един фен на Левски ако иска да дойде да се разходи в града по екип на своя отбор и никой нищо няма да му направи. Тези скандирания не ни обиждат, защото в Разград живеят различни етнически общности, които са толерантни. Всички живеят в един подреден град."

Петричев призна и една от малкото грешки на Лудогорец като клуб, защото заради буферните зони на мача с Лацио някои хора не са успели да използвам местата си.

"Съвсем нормално е ние да имаме някои грешки в организацията. Това са дребни грешки, които ще бъдат изчистени. Ние се учим в движение и ще вземем мерки. За следващия мач ще блокираме първите редове, за да има повече пространство в секторите. За съжаление Националния стадион не отговаря на най-добрите условия за феновете."

Петричев говори и за клетката за гости в Разград, срещу която имаше много нападки от различни фенски организации.

„Нашата клетка не изглеждаше така, но след като феновете на нашите „грандове“ започнаха да хвърлят факли и гранати, нямаше какво да направим. Имаше инцидент при който бомбичка падна в краката на дете инвалид. Сигурността на нашите хора е на първо място. Децата и жените се чувства сигурни на нашите мачове и затова са се върнали на стадиона,“ добави Петричев.