Петричев уважи ЦСКА 1948 за юбилея и скочи срещу "преименувалия се Литекс"

снимка: facebook.com/fcCSKA1948

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев уважи празненството, организирано от ЦСКА 1948 във Военния клуб по повод 70-годишния юбилей на ЦСКА. Той отново се намеси във враждата между третодивизионния тим и ЦСКА-София, като заяви, че отборът, създаден на жълтите павета, е истинският наследник на фалиралото дружество.

Босът на "орлите" обаче допълни, че ЦСКА от Първа лига всъщност е Литекс, който е дошъл в София и просто си е сменил името.

"Това, че съм уважил празненството на ЦСКА 1948 означава, че искам да честитя юбилея на всички истински привърженици на ЦСКА. Всички помним онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и всички се страхуваха от него".

"За мен този ЦСКА 1948 е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането към елита. Това е достоен път и заслужава уважение. Крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш трудно".

"Как приемам ЦСКА? Като отборът на Литекс, преместил се в София. Дошъл от Ловеч и се кръстил ЦСКА. Както самият клуб официално написа - преименувал се с маркетингова цел", заяви Петричев.