Петричев: Това не е моят ЦСКА

снимка: Булфото

„Не съм изненадан, че Литекс стана ЦСКА. Няма да съм изненадан и ако феновете на ЦСКА не припознаят това обединение”, това каза изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

От следващия сезон елитът на България ще се казва Първа професионална лига, като в него ще участва 14 отбора, които ще изиграят 26 кръга, преди да влязат в плейофи. Почти сигурно един от участниците в лигата ще бъде ЦСКА, който ще играе на Националния стадион. Другите участниците са 9-те отбора от миналия сезон, както и Дунав, Верея, Локомотив Горна Оряховица и Нефтохимик, обясни заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

„Не съм спортен адвокат, за да се произнасям дали това, което се случва, е законно или не. Няма значение как ще се казват отборите, стига те да са достойни и силни противници. В конкретния случай с ЦСКА нещата нагарчат не толкова на нас, колкото на Левски, защото „сините” минаха през много труден период и успяха по някакъв начин да си оздравят клуба и да си запазят автентичната история. Не съм сигурен, че феновете на ЦСКА ще припознаят това сдружение. Не е тайна, че и аз съм привърженик на клуба от дете и в момента се чувствам странно от цялата ситуация.

Това със сигурност не е моя ЦСКА. Не е моя тема как ще се казва ЦСКА, но всички ние се нуждаем от едно силно първенство с качествени терени, добро осветление и без изкуствени правила като това за 21-годишните. Днес Дани Ганчев гласуваше като представител на Литекс днес. Гласувах с доверие към думите на господин Колев, че липсващите клубове до бройката 14 ще бъдат лицензирани. Гласувахме за тази система, защото смятаме, че тя е добра и ще се отрази добре върху първенството. Намеренията са добри, но да видим какво ще се получи. Аз настоях да се направи комисия, която на всеки три месеца да прави проверка на терените, защото ако няма добра база и осветление нито висша лига, нито нищо няма да се получи”, каза Петричев.