Петричев си пожела луди нощи

Шефът на Лудогорец Ангел Петричев си пожелава още много "луди нощи" с "орлите" и през 2019 година. Той посъветва конкурентите на хегемона у нас да се стремят да стигнат нивото на седемкратния шампион.

"Като бивш журналист да кажа, че се надявам, че продължаваме да живеем в правова държава. Нека тези, които искат да ни свалят от върха, достигнат нивото на Лудогорец на терена. Това е правилният начин. А не да се опитват да дърпат Лудогорец надолу към тяхното ниво", обърна се Петричев към конкурентите на "орлите" по време на пресконференцията, която шампионите свикаха в София преди старта на зимната подготовка.

"Пожелавам си много луди нощи с Лудогорец. Който знае историята на Лудогорец, знае какво имам предвид", добави шефът в клуба от Разград.

"Целта пред отбора е една и съща, нищо не се е променило. Лудогорец трябва да е на първо място и да играе добър футбол. Нищо по-различно от 2018 година. Трябва да спечелим шампионата, а и Купата на България, която убягва на отбора в последните години", каза наставникът Антони Здравков. 

"Треньорският щаб ще има по-богато мислене от хората, които са професионалисти. Имам предвид д-р Валентин Великов и Здравко Здравков. Имаме нов анализатор от Бразилия и така те стават двама", добави треньорът. 

"Нормално е да играем със силни отбори през зимната пауза, въпреки че през пролетта не ни чакат европейски мачове. През годините Лудогорец се е доказал и е нормално да търсим възможно най-добрата подготовка", каза още Здравков. 

Междувременно стана ясно, че Един от най-перспективните български футболисти Серкан Юсеин вече е играч на Лудогорец. Това обяви директорът на спортната администрация в клуба Георги Караманджуков. Той разкри, че 22-годишният халф на Ботев (Пловдив) има предварителен договор с "орлите" и най-късно от юни ще се присъедини към тях.

Както вече стана ясно, Лудогорец може да си осигури услугите на Серкан още сега, ако уважи финансовите претенции на "канарчетата". 

"Попа има разрешение от Рединг да тренира с нас. След месец май можем да го закупим", обяви Караманджуков за румънския национал Адриан Попа, който до края на настоящия сезон ще бъде под наем в Лудогорец. 

"Също така имаме предварителни договори с Пламен Илиев и Серкан Юсеин. Брандао е преотстъпен, а Цветомир Панов вече няма да е част от първия отбор", добави Караманджуков.