Петричев: Групата ни е достойна за ШЛ, но ще излезем от нея

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев изрази очакванията си за предстоящия в четвъртък мач срещу Истанбул Башакшехир от Група „С“ на Лига Европа. Той говори пред медиите преди заминаването на отбора за Турция. Шефът при шампионите изрази надежда, че разградчани може да излязат от групата.

„Попаднахме в група, която е достойна за Шампионската лига. На всички е ядно, че ще ни бъде много трудно. Очаквам тежък мач срещу Истанбул Башакшехир. Съперникът има опитни футболисти, а има и сериозни амбиции да пробие в Европа“, призна Петричев.

„Вярвам в нашите играчи. Те натрупаха опит срещу сериозни съперници. В повечето случаи се представихме добре и радвахме феновете си. Надявам се и сега да се получи така. Разполагаме с класата да излезем от групата. Все пак това са играчи, които направиха силни мачове срещу Реал (Мадрид), ПСЖ и Арсенал.“, допълни шефът на шампионите.

„Треньорите ще кажат, кой е фаворитът в групата. Сигурен съм, че те знаят силата и на трите ни съперника. Не очаквам, че някой от другите три отбора ще ни подцени. Това са клубове с класни играчи. Адебайор няма нужда да го коментираме. Той може да реши всеки мач. Точно затова ще ни бъде много трудно. Всички отбори в групата са амбициозни и искат да стигнат максимално напред“, заяви изпълнителният директор на Лудогорец.

„Към момента имаме най-много заявки за гостуването на Хофенхайм, но очаквам да имаме силна подкрепа в Истанбул. Около 200 души ще бъдат на стадиона и от началото до края ще подкрепят Лудогорец“, призна Ангел Петричев.

на летището стана ясно, че чартърната компания, наета от разградчани не може да смогне да излети навреме. Това забави полетът на "орлите" към Истанбул с около 3 часа. Вместо да излетят в 10:30 часа, шампионите и тяхната делегация трябва да чакат до 13:20 часа.