Петър Жеков нападна ЦСКА заради Десподов! Сложи и Бербо в кюпа

Легендата на българския футбол Петър Жеков коментира контузията на Кирил Десподов, която го извади от старта на квалификациите за Евро 2020. 

"Не знам какво става с това момче и защо не играе постоянно. Контузен е напоследък и направо се чудя как сме го тренирали тук, щом 2 месеца не може да свикне в Италия.

Бях на мнение, че не трябваше да се продава Десподов сега. Още не му беше времето. Когато вземеш един талант, той трябва да играе поне 5 години тук и да ти бъде от полза. Едва когато стане завършен футболист, тогава да го пуснеш. 

Лошо е положението с нападателите в България. От 10 години нямаме читави играчи, които да вкарват важни голове. Проблемът е, че всичките ни нападатели идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: "Дай пари!". 

Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го препоръча един телевизионен техник. Той беше две години по-малък, но играеше със старшата възраст. А като дойде на "Червено знаме" го видях, че е малко слабичък в раменете и 2 месеца тренирахме само да заякне", коментира легендата пред "Меридиан мач".