Петър Жеков даде рецептата за успех на ЦСКА

снимка: cska.bg

Голмайстор номер 1 във футболната история на България - Петър Жеков, сподели пред сайта на ЦСКА, че победата над Септември (1:0) е била от изключително важно значение.

"Радвам се за момчетата, защото записаха трета поредна победа в първенството. Защитата се представи на ниво, не допусна гол, но този път нападението не беше на нужната висота. Разбира се, че има и такива мачове срещу затворени и компактни противници", каза Жеков.

"Имаше подценяване, но футболистите на Стамен Белчев трябва да бъдат постоянно концентрирани, тъй като срещу такива противници могат да се загубят важни точки в битката за титлата. Една вратарска грешка реши изхода на мача. Не мога да кажа добри думи за съдиите, тъй като Стефан Апостолов накъсваше играта, няколко пъти даде обратни фаулове, което допълнително изнерви футболистите ни. На няколко пъти и страничните съдии вдигаха флага за несъществуващи засади", коментира легендарният голмайстор.

"В Септември има доста опитни футболисти, някои от които, преминали и през ЦСКА. Това също си каза думата, тъй като противникът показа, че не се притеснява, независимо от разликата в класите. Румен Трифонов съм го тренирал 6 години, много добър футболист, Борис Галчев също е доста опитен, Даниел Георгиев... Септември със сигурност е по-класен от следващия ни противник Витоша Бистрица. Няма да се учудя, ако пак постигнем голям резултат. Бистришките тирги са новаци, а на "Армията" ще им е доста трудно. Не ми се вярва да успеят да се затворят добре и прогнозирам, че ще вкараме поне 4-5 гола на Витоша", завърши Петър Жеков.