Петър Петров фаворит за шеф на съдиите

снимка: Булфото

Петър Петров е фаворитът за нов шеф на съдийската комисия. В момента търновецът е неин член. Той е бивш международен помощник рефер.

Сегашният началник Никола Джугански за втори път в рамките на година и половина хвърли оставка покрай мач на ЦСКА. Той обяви, че става от горещия стол заради скандалите покрай избора на рефер за дербито между "червените" и "Лудогорец". През март 2013-а Джугански направи първи неуспешен "опит" да си тръгне след мача за купата ЦСКА - "Локомотив" (Сф) 0:1, в който "железничарите" вкараха от дузпа за нарушение извън наказателното поле. Тогава Борислав Михайлов само смъмри Джугански и не прие оставката му.

Сегашното разклащане на стола на съдийския шеф дойде от назначението на Николай Йорданов за рефер на ЦСКА - "Лудогорец". "Червените" скочиха срещу арбитъра и ден след избора му комисията промени решението. Съдията ще бъде определен с жребий, който ще се тегли от нежната ръка на Илонка Джалева, мениджър на комисията. Ще се падне един от трима съдии, като сред тях фигурира възбудилият недоволството на ЦСКА софиянец Йорданов. Останалите двама са Георги Йорданов и Таско Тасков. Съдийската комисия обясни промяната с мотива, че в "интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на рефера Йорданов, както и на хора от комисията". Но не се обяснява защо въпросният заплашван арбитър е в жребия.

Джугански обяви чрез фейсбук: "За мнозина футболът е война, която трябва да бъде спечелена с цената на всичко. Това не е моята игра."