Пенев във Валенсия: Чувствам се като у дома си

снимка: valenciacf.com

Днес Любослав Пенев бе представен официално като мениджър на дублиращия отбор на Валенсия на пресконференция в спортния център Патерна. Българският специалист подписа договор за 1 година, в която трябва да изпълни целите, поставени му от ръководството. Бившият играч на Валенсия даде ясно да се разбере какви са плановете му.

"Целта е ясна: да подготвим играчите за първия отбор", категоричен бе Ел Голеадор. "Ще работим с мисълта да печелим много точки, но важна е тренировката за играчите".

"Страхотна наслада е да съм тук. Валенсия е мой дом, а много малко чужденци са способни да кажат това", сподели радостният Пенев, който в периода 1989-1995 изигра 167 мача за "прилепите" и отбеляза 67 гола.

Бившият треньор на националния отбор на България не чувства напрежение на новата си позиция. "Няма защо да се притеснявам. Съставът е нов, ще го допълним и утре излизаме за тренировка, макар много от момчетата да липсват".

Любо Пенев би се изкушил да ръководи първия отбор на Валенсия, но изтъкна, че сега плановете са други. "Ще работим стъпка по стъпка. Концентриран съм върху предстоящата си работа. Това е първото ми назначение в Испания. Разбира се, не бих отхвърлил оферта от първия отбор", сподели 50-годишният специалист.

"Клубът израства, независимо от не толкова добрите резултати през последните години. Но нещата ще се променят", довери Ел Голеадор. Той заяви, че е споделил концепциите си с треньора на представителния тим Марселино Гарсия. "Вчера говорих с него, но диалогът ни ще продължи, защото имаме много да обсъждаме. Трябва възможно най-бързо да координираме работата си", добави Пенев.