Пенев: Можеше да решим мача и по-рано

снимка: БТА

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев отличи целия отбор след днешния успех с 2:1 над Азербайджан в първи мач от квалификационната кампания за Евро 2016.

"Лъвовете" спечелиха драматично в Баку и тръгнаха с победа по пътя към Франция, а Любослав Пенев очаквано изрази задоволство от крайния развой на сблъсъка.

"Когато побеждаваш е приятно, но не трябваше да стигаме до последните минути. Можеше и по-рано", сподели Пенев пред камерата на БНТ1. "Имаше напрежение. Това бе важен мач, като победата бе задължителна. Започваме добре", добави той.

"При мен нагласата винаги е за победа. Естествено ще има мачове, когато няма да се получи, но винаги най-важното за мен е да побеждаваме и да търсим тези точки, които ще ни дадат право на участие на плейофи или директно класиране", каза още Любослав Пенев.

Селекционерът изрази задоволство от играта на "лъвовете", въпреки, че победата днес дойде едва в заключителния етап на срещата.

"Мисля, че играхме добре. Контролирахме мача. Отборът на Азербайджан също игра сериозно. Имаше определени ситуации, когато не бяхме много концентрирани. Оттам дойдоха и опасностите за нашата игра", каза още Ел Голеадор.

Попитан относно предстоящото домакинство на Хърватия в София, Пенев напомни, че и всички останали срещи ще бъдат трудни.

"Играем с Хърватия, но нека не подцeняваме и другите съперници. Абсолютно всеки един мач е много сериозен", посочи Пенев.

Селекционерът сподели и още веднъж рецептата си за победи. "Силен колектив, дисциплина и битка за всеки сантиметър терен".