Пенев: Много съм доволен

снимка: БТА

Националният селекционер Любослав Пенев остана доволен от проверката срещу Беларус, която спечелихме с 2:1 на стадион „Васил Левски“. Според наставника играта ни е била достатъчно добра, особено през второто полувреме, когато рядко сме давали шансове на противника да организира атаки пред нашата врата.

„Определено съм доволен. В средата на първото полувреме се отпуснахме, изгубихме инициативата, но след почивката коригирахме“, сподели Пенев пред БНТ. „През цялото време исках противникът да разполага с малко ситуации пред нашата врата, което се получи през второто полувреме.

Да не подценяваме противника, те също имат заслуги за нашето „отпускаме“. Добри отзиви може да има за отбора, за момчетата – като цяло съм доволен. Все пак, играеш колкото ти позволи съперника. Ние им позволявахме да играят малко, после те не ни позволяваха да играем добре.

Отпреди 2 години сме израснали във всеки един аспект. Излишно е да сравняваме, заслужено победихме. Сега не броим точки, но гледаме играта, която беше много добра в тази проверка. Ще дойдат и мачовете, в които трябва да броим точките.

Това, че сме повикали други и нови футболисти, не означава, че задължително трябва да играят всичките. Колкото – толкова, все пак, имаме право на шест смени, но си имаме тактика и постройка, която трябва да следваме.

Без значение дали са от Южна Америка или Европа следващите ни съперници за контроли. Имаме доста оферти за приятелски мачове, някои се приемат, други – не. Моето желание е около 10-ина дни след края на първенството да направим две контроли.

И двата отбора заслужават етапа, до който са достигнали. Опитват се да играят атрактивно и да вкарват много голове. Очаква ни добър футбол“, коментира Пенев предстоящия сблъсък между Лудогорец и Валенсия.