Пенев избира треньора на младежите

снимка: Булфото

Треньорът на младежкия национален отбор по футбол на България ще бъде определен от Любослав Пенев, довери "24 часа".

От Българския футболен съюз ще предоставят честта на селекционера на "лъвовете", който ще трябва да избере сам кой да му помага в развиването на националните играчи.

Смята се, че абсолютен фаворит на Пенев е Методи Деянов, който в момента е начело на юношеската формация на България, която се представя изключително успешно през последните години, а върхът беше успехът над Испания.

Както е известно, на конгреса на БФС договорът на Михаил Мадански няма да бъде подновен заради провала в поредните квалификации, в които България записа няколко доста изненадващи резултати, включително и тежка загуба с 5:1 от Словения.

За назначаването на Деянов обаче може да има проблем, тъй като бившият ас на ЦСКА няма нужния лиценз. Той е с "А" от УЕФА, но за да води отбор от ранга на младежите, ще му е необходима тапия за "Про".

Това обаче е преодолим проблем, тъй като следващият официален мач на отбора е през септември 2014 година, като дотогава Деянов ще има един опит да вземе лиценз "Про" - през пролетта на следващата година.

Ако Деянов не поеме националите, то най-вероятно Емил Велев ще поеме гарнитурата. Кокала остана без отбор след уволнението от Локомотив (София).