Пената жегна Жадното и даде култова прогноза

снимка: cska.bg

Треньор №1 на 20 век Димитър Пенев сподели очакванията си преди битката между Левски и ЦСКА. Пената е на мнение, че "червените" са по-класният тим.

  "Първите два пролетни мача са повод за оптимизъм в ЦСКА. Хареса ми играта срещу Черно море и Берое, макар и да не може да се каже същото за Ботев. Отборът ми се струва по-добър спрямо есента, но това срещу Левски, разбира се, няма никакво значение. Притесняват ме малко старите им номера на сините - този бил контузен, онзи бил контузен. Тези сме ги гледали много пъти, преди всяко дерби ги играят тези игри. Според мен ще ги вдигнат почти всички травмирани.

Логично е да очакваме успех в червено. В дербито ЦСКА ще играе, а Левски ще се боричка. Само това може да направи съперникът. Ако тръгне да мери сили, няма шанс", каза Стратега.

"Само едно нещо не ме притеснява преди дербито. Това е треньорът на Левски. Николай Митов не може да уплаши никого. Вярно, един път ни победи, но беше на късмет. После ние го бихме здраво миналия сезон, когато водеше Септември. Той обича да говори смело, но това няма как да е от полза на терена", добави Пената.