Пената кърти: ЦСКА трябва да е горе на черешата или крушата

Легендата на ЦСКА и почетен президент на клуба - Димитър Пенев, даде своето мнение за дебюта на новия нападател Мауридеш и предстоящите мачове с Адмира в Лига Европа. Когато говори Стратега, винаги е интересно. Ето какво каза този път Пенев:

"На Мауридеш трябва да му се постави добра оценка. Когато беше свеж през първото полувреме обаче, му даваха малко топки. След почивката все пак вкара отличен гол, а имаше и още две-три ситуации. Има комплексни качества за централен нападател, доста е мощен във въздуха и дава добра заявка за бъдещето.

Много е важно, че стартирахме първенството с победа. В първия кръг винаги трябва да сме горе на черешата или на крушата - както предпочитате. Футболистите бяха напрегнати, но това е нормално след трудностите в Рига. Има един проблем относно играта ни - старите фенове сме свикнали и искаме много голове и постоянни удари към вратата. По-младите пък са малко по-търпеливи. Но в крайна сметка постигнахме целта си срещу Локо и сега гледаме с повече увереност към австрийците. Оптимист съм и смятам, че ще спечелим и двата мача с Адмира. Имаме доста проблеми - с наказания, а и с някои контузии. Но в крайна сметка резервните футболисти трябва да бутат не само от булеварда до игрището, но да покажат амбиция да са титуляри", каза Пенев пред "Тема Спорт".