Пелето дава Левски на съд: Да видим кой е крадецът

Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето обяви, че ще заведе дело срещу настоящото ръководство на Левски. Доскорошният шеф на школата на "сините" на стадион "Раковски" призна, че се чувства омерзен и дълбоко засегнат от декларацията на 26-кратния шампион на България, с която бе обвинен в кражба.

"За мен специално не е приятна темата, както и за много хора и деца. Поканих ви тук, за да изясним няколко неща около декларацията, с която ПФК Левски излезе миналата седмица. Не знам кой точно я е писал и какво се цели с нея, но ще предприема съдебни действия. Вече съм провел разговори с адвокати и ще заведа дело за клевета, за да видим кой е крадецът. Делото ще е срещу ръководството на Левски, срещу този, който е позволил тази декларация да излезе на бял свят. Ако спечеля, пък ще даря всичко за децата", категоричен е Пелето.

Един от главните герои в “Синята приказка” изрази огорчението си и от начина, по който е бил уволнен от поста спортен директор на Левски миналата година. “От медиите научих. Имало е събрание, за което не бях осведомен. От медиите разбрах, че повече не съм на работа в клуба. Впоследствие, когато бях отново на “Раковски” и съм искал да говорим за ситуацията там, ми бе казвано “Какъв си ти, че да казваш какво се прави?” Извинявайте, ама аз съм Станислав Ангелов и имам ясна, конкретна позиция”, обясни още бившият шеф на “Герена”.