Пекерман очаква здрав битка срещу Уругвай

снимка: БТА/AP

Национален селекционер на Колумбия Хосе Пекерман очаква много труден мач срещу Уругвай в осминафиналната фаза на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Неговият отбор се класира напред с три победи в груповата фаза, а в последния мач беше победена Япония с 4:1, припомня БТА.

"Уругвай е много труден съперник. Очаквахме вариант за двубой именно срещу този тим, който има история, но има и настояще. Ние обаче вярваме в нашите сили и сме сигурни, че мачът ще бъде равностоен", каза Пекерман.

"Винаги съм знаел, че Япония е много силен отбор. Това се виждаше и по време на мачовете им от световните квалификации в Азия. Те играха много силно и на това първенство, но просто не постигнаха резултатите, които очакваха. Днес срещу тях имаше и един много силен отбор на Колумбия.

Ние ще вярваме още повече в нашите сили след третата поредна победа. Доказахме, че сме сериозен състав и аз вярвам, че можем да се представим добре срещу Уругвай", продължи Пекерман.

"Днес Хамес Родригес беше просто перфектен. Той направи точно това, което очаквахме от него. Той доказа своята добра физическа форма още в началото на шампионата и загатна, че има какво още да покаже", добави той.