Павлюченкова с първа победа в София

снимка: sofia-tennis.bg
Анастасия Павлюченкова записа първата си победа на Турнира на шампионките в София. Рускинята се наложи с 6:2, 6:4 над Елина Свитолина, която влезе в турнира заменяйки контузилата се Мария Кириленко.
 
Павлюченкова започна вихрено срещата и набързо взе първия сет с 6:2 без да допусне пробив в подаването си. През втората част 19-годишната украинка бе значително по-равностойна на опонентката си, но въпреки това Павлюченкова съумя да материализира превъзходството си и затвори двубоя с 6:4.
 
"Не знам дали играх по-добре от вчера, понякога можеш да спечелиш грозно, понякога можеш да спечелиш красиво. Аз съм щастлива, че тази вечер спечелих. Утре най-после ми предстои почивен ден, ще се опитам да се разходя в София и да се насладя на града.
 
В последния мач в групата ще играя с Корне, очаквам да бъде трудно. В края на сезона сме, всички сме уморени", коментира Павлюченкова след успеха. 
 
"Не бях играла 2 седмици, не съм очаквала, че ще участвам на турнира в София. Днес ми беше много трудно, все пак се изправих срещу състезателка от Топ 20", коментира от своя страна Свитолина. 

Срещата между Павлюченкова и Корне в петък ще бъде директен сблъсък за място на полуфиналите.

Първата сигурна финалистка от групата стана ясна по-рано вчера – Симона Халеп, която след два мача няма загубен сет.