Пато се радва на фенската любов в Челси

снимка: БТА

Алешандре Пато видимо е силно развълнуван от възможността да възроди кариерата си с екипа на един от големите европейски отбори – Челси. Нападателят премина на „Стамфорд Бридж“ като свободен агент от бразилския гранд Коринчианс, като не крие радостта от завръщането си в едно от топ първенствата на Стария континент.

"Когато влизам в профилите си в социалните мрежи, първото, което виждам са поздравленията на феновете на Челси. За мен това много важно. Мечтата ми се изпълни. Тук съм, за да играя. Няма нищо по-хубаво от това да нося екипа на Челси", каза Пато.

26-годишният нападател направи име в Европа с Милан, но различни контузии и спадове на формата му попречиха да разгърне целия си потенциал, след като на моменти бе считан за бъдеща суперзвезда от световно величие.

Феновете на Челси се надяват той да бъде достоен помощник и по-добра алтернатива на Диего Коста в сравнение с Радамел Фалкао, който бе твърда резерва в началото на сезона, след което отново се контузи и съвсем елиминира шансовете си да остави следа при „сините“.